Bibliographic Information

ぶくぶく発酵するふしぎ

生活環境教育研究会編

(絵本おもしろふしぎ食べもの加工 / 生活環境教育研究会編, 5)

農山漁村文化協会, 2003.3

Title Transcription

ブクブク ハッコウ スル フシギ

Available at  / 133 libraries

Description and Table of Contents

Description

乳酸菌がつくるヨーグルト、こうじがつくるみそ・しょうゆ、イーストがつくるパン。微生物が食べものをおいしくする。

Table of Contents

  • 腐ることとおいしくすることは紙一重
  • ヨーグルト
  • ぬか漬け
  • キムチ
  • ザウアークラウト
  • 米こうじ
  • みそ
  • しょうゆ
  • 納豆
  • ごと納豆
  • テンペ
  • いかの塩辛
  • アップルサイダー
  • ワインビネガー
  • 全粒紛パン

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA61747546
  • ISBN
    • 9784540022050
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    36p
  • Size
    27cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top