Bibliographic Information

新・食文化入門

森枝卓士, 南直人編

弘文堂, 2004.10

Other Title

Introduction to food culture study

新食文化入門

Title Transcription

シン ショクブンカ ニュウモン

Available at  / 193 libraries

Note

執筆: 高田公理ほか

参考文献, further readings: 各章末

Description and Table of Contents

Table of Contents

  • 第1章 食の文化地理
  • 第2章 人は何を食べてきたか?—考古学が明らかにする食文化
  • 第3章 食からみた日本史—米と肉を中心に
  • 第4章 食からみた世界史
  • 第5章 文化人類学からみた食文化
  • 第6章 食と酒の文化—日本史の流れに添って
  • 第7章 社会現象としてみた現在の食文化
  • 第8章 食の未来

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BA69062687
  • ISBN
    • 4335550979
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    v, 213p
  • Size
    19cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top