Bibliographic Information

料理心得帳

辻嘉一著

(中公文庫, [BIBLIO])

中央公論新社, 2005.2

改版

Title Transcription

リョウリ ココロエチョウ

Available at  / 10 libraries

Description and Table of Contents

Description

料理は机の上で習うものではなく、その加減は体得するものであることを申し上げたい—。名水を求めて六十余年。茶懐石「辻留」二代主人辻嘉一の食説法。味の加減と食べ加減。ひらめきと勘。盛りつけのセンス。よい食器とは。買い物上手。昔の味と今の味。季節季節、折々の素材と味わいを堪能する献立と心得を盛り込んだ百六題の料理嘉言帳。

Table of Contents

  • 味のこころ
  • 料理のおしえ
  • 滋味雑記
  • 年輪
  • うまいもの
  • 味の今昔
  • 食説法
  • 加減さまざま

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA7134288X
  • ISBN
    • 4122044936
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    333p
  • Size
    16cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top