グローバル化と食品企業行動
Author(s)
Bibliographic Information
グローバル化と食品企業行動
(フードシステム学叢書 / 斎藤修監修, 第3巻)
農林統計出版, 2014.8
- Other Title
-
Competition and strategy in food business under the globalization
- Title Transcription
-
グローバルカ ト ショクヒン キギョウ コウドウ
Available at / 128 libraries
-
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
588.09||Sh54110058663
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
588.09:Sh545010926177
-
Library, Institute of Developing Economies, Japan External Trade Organization図
AEJA||664||G11996938
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
監修: 斎藤修
文献あり
Description and Table of Contents
Table of Contents
- 第1部 グローバル化と国際分業の新展開(オープン・リージョナリズムと国際分業の新展開;食品産業の産業内貿易の理論と現実;食品企業の海外立地選択行動:新経済地理学からの接近;フードシステムの成長とアジア経済—アジア国際産業連関表による分析;わが国フードシステムをめぐる経済環境—地域貿易協定の展開と交易条件)
- 第2部 食品企業の海外展開とその戦略(食料品開発輸入の転換期—中国産冷凍野菜を事例に;中国における日系食品企業のパートナーシップ形成;アジアにおける日系流通企業の展開と課題;グローバル化時代の食文化と日本食の海外進出;日系食品企業のASEAN(GMS)への直接投資とその戦略—タイ国への直接投資を中心として ほか)
by "BOOK database"