Cooking for Geeks : 料理の科学と実践レシピ

Bibliographic Information

Cooking for Geeks : 料理の科学と実践レシピ

Jeff Potter著 ; 水原文訳

(Make: Japan books)

オライリー・ジャパン , オーム社 (発売), 2016.12

第2版

Other Title

Cooking for geeks : real science, great cooks, and good food

Title Transcription

Cooking for Geeks : リョウリ ノ カガク ト ジッセン レシピ

Available at  / 202 libraries

Note

索引: p484-489

Description and Table of Contents

Description

料理の初心者には、料理の基本を理解することを可能にし、経験豊富な料理人には、新しいアイディアのヒントになる。おいしい料理のサイエンス。味(塩味、甘味、酸味、苦味、うま味)を構成する物質を知り、タンパク質や脂質を温度×時間でコントロール。100本以上のレシピも掲載。

Table of Contents

  • 1 ハロー、キッチン!
  • 2 味と匂い、そして風味
  • 3 時間と温度
  • 4 空気と水
  • 5 ハードウェアで遊ぶ
  • 6 食品添加物の使い方
  • 付録 アレルギーと料理

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Details

  • NCID
    BB22834444
  • ISBN
    • 9784873117874
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Original Language Code
    eng
  • Place of Publication
    東京,東京
  • Pages/Volumes
    xi, 490p
  • Size
    24cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
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