Bibliographic Information

納豆の食文化誌

横山智著

農山漁村文化協会, 2021.6

Title Transcription

ナットウ ノ ショクブンカシ

Access to Electronic Resource 1 items

Related Bibliography 1 items

Available at  / 191 libraries

Note

参考文献: p284-297

Description and Table of Contents

Description

納豆はおかず?調味料?アジア・日本の豊かな発酵世界を探る。古くて新しいアジアのソウルフード!

Table of Contents

  • はじめに—アジアに広がる納豆食文化
  • 植物で決まる納豆の味
  • 稲ワラ納豆の消滅
  • ワラ文化と納豆
  • アジアのおかず納豆
  • 日本の発酵大豆とご飯にかける納豆
  • 東北の調和料納豆
  • アジアの調味料納豆
  • ヒマラヤの調味料納豆
  • カビで発酵させる納豆
  • タイ・バンコクの納豆事情
  • おわりに—納豆食文化の形成

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BC08221715
  • ISBN
    • 9784540181177
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    301p
  • Size
    19cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top