納豆の食文化誌
Author(s)
Bibliographic Information
納豆の食文化誌
農山漁村文化協会, 2021.6
- Title Transcription
-
ナットウ ノ ショクブンカシ
Access to Electronic Resource 1 items
-
-
納豆の食文化誌
2021.6.
-
納豆の食文化誌
Related Bibliography 1 items
-
-
納豆の食文化誌 / 横山智著
BC0815722X
-
納豆の食文化誌 / 横山智著
Available at / 191 libraries
-
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
383.82/Y79110087200
-
Agriculture, Forestry and Fisheries Research Information Technology Center (AFFRIT)
383.82||Yok||029625310000642556
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
参考文献: p284-297
Description and Table of Contents
Description
納豆はおかず?調味料?アジア・日本の豊かな発酵世界を探る。古くて新しいアジアのソウルフード!
Table of Contents
- はじめに—アジアに広がる納豆食文化
- 植物で決まる納豆の味
- 稲ワラ納豆の消滅
- ワラ文化と納豆
- アジアのおかず納豆
- 日本の発酵大豆とご飯にかける納豆
- 東北の調和料納豆
- アジアの調味料納豆
- ヒマラヤの調味料納豆
- カビで発酵させる納豆
- タイ・バンコクの納豆事情
- おわりに—納豆食文化の形成
by "BOOK database"