食品学
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食品学
(食物・栄養科学シリーズ, 7-8)
培風館, 1987-1988
- 1
- 2
- Title Transcription
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ショクヒンガク
Access to Electronic Resource 2 items
Available at / 113 libraries
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Osaka International University Moriguchi Library
1498.5||S16||710652323,
2498.5||S16||810652335 -
Chiba Prefectural University of Health Sciences Makuhari Campus Library
1498.508||Sh96||720010797
-
Library, Tokyo University of Marine Science and Technology図
1498.5/Sh969304787,
2498.5/Sh969304788 -
Library, Tokyo University of Marine Science and Technology食品製造
1498.5/Sh969203754,
2498.5/Sh969203755 -
Library, Doshisha Women's College of Liberal Arts今
1498.5||S7||1WD;9581437720,
2498.5||S7||2WD;9581437711 -
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Note
1: 総論 伊吹文男著
2: 各論 光永俊郎著
Description and Table of Contents
- Volume
-
1 ISBN 9784563073077
Description
Table of Contents
- 1. 食品の一般成分(タンパク質;脂質;炭水化物;ビタミン;無機質)
- 2. 食品の特殊成分(食品の色;食品の味;食品の香り;食品中の反栄養物質)3. 食品の物性(食品の粘弾性;食品の乳化およびゲル化特性;テクスチャー)
- 4. 食品の官能検査
- 5. 食品成分表
- 6. 食品成分の相互作用(食品と水;糖とアミノ酸の反応;脂質の酸化;食品と酵素)
- Volume
-
2 ISBN 9784563073084
Description
Table of Contents
- 植物性食品(穀類;いも類;種実類;豆類;野菜類;果実類;きのこ類;藻類)
- 動物性食品(獣鳥肉類;魚介類;卵類;乳類)
- 微生物利用食品(アルコール飲料;その他の発酵食品)
- 油脂、調味料、香辛料、し好食品(油脂;調味料;香辛料;し好飲料)
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