Bibliographic Information

私の健康料理

丸山光代著

(朝日文庫)

朝日新聞社, 1990.4

Title Transcription

ワタクシ ノ ケンコウ リョウリ

Available at  / 3 libraries

Note

遡及データをもとにした流用入力

Description and Table of Contents

Description

大自然の恵み・季節の野菜をたっぷり使い、化学調味料や白砂糖を一切入れず、素材の持ち味を生かす—日本人の昔ながらの知恵と著者の50年の経験を重ねて生まれた、“体を養う”ための家庭料理の数々をわかりやすく紹介する。

Table of Contents

  • 春—食養との出会い(お弁当;野草を食べる;フキとウド;ひな祭りに;魚;アサリ;タケノコ;新ジャガイモ;お菓子)
  • 夏—農村でのくらし(あっさりずし;梅;カポチャ;イワシ;茄子とキュウリ;変わり豆腐;お盆の献立;漬けもの;お菓子)
  • 秋—母とケーキ(まぜご飯;魚;おいも;変わり揚げもの;豆をおいしく;豆腐と納豆;おだんご;常備食)
  • 冬—白菜の氷枕(クリスマスに;おせち;玄米;お粥;鍋もの;魚;根の野菜;ホカホカ汁もの;乾物をおいしく;漬けもの;素朴なおやつ)

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BN12521221
  • ISBN
    • 4022605944
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    259p
  • Size
    15cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top