料理の起源と食文化
Author(s)
Bibliographic Information
料理の起源と食文化
(中尾佐助著作集 / 中尾佐助著 ; 金子務 [ほか編集], 第2巻)
北海道大学図書刊行会, 2005.9
- Other Title
-
Sasuke Nakao
- Title Transcription
-
リョウリ ノ キゲン ト ショクブンカ
Available at / 247 libraries
-
Okayama University Institute of Plant Science and Resources Branch Library植物研図
100/443205000217868
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
610.8:N41:25010347085
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
付 (8p ; 19cm) : 月報4
Description and Table of Contents
Description
“種から胃袋まで”を読み解く、中尾食文化論の集成。
Table of Contents
- 第1部 料理の起源
- 第2部 主食と穀物の文化
- 第3部 野菜の文化
- 第4部 果物と油脂の文化
- 第5部 酒と発酵食品の文化
- 第6部 台所と調理の文化
- 第7部 食文化を考える
- 解説 食文化と中尾さん(石毛直道)
by "BOOK database"