人間栄養の実際 : 栄養状態と食事

Bibliographic Information

人間栄養の実際 : 栄養状態と食事

細谷憲政著

(臨床栄養実践活動シリーズ, 2)

日本医療企画, 2008.7

Other Title

Human nutrition in clinical practice

Title Transcription

ニンゲン エイヨウ ノ ジッサイ : エイヨウ ジョウタイ ト ショクジ

Available at  / 116 libraries

Note

参考文献: p158-163

Description and Table of Contents

Table of Contents

  • はじめに—なぜ人間栄養学なのか
  • 栄養を考える
  • 人間栄養を考える
  • エネルギー
  • 健康と栄養
  • 栄養状態の評価・判定
  • 消化・吸収
  • 食品の質の評価
  • 栄養の質の評価
  • グリセミック・インデックス(栄養の実際活動と質の評価)
  • 医薬品—栄養素の相互作用
  • サプリメントの活用
  • 人間栄養の食事の提供

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BA86726987
  • ISBN
    • 9784890418046
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    vi, 166p
  • Size
    26cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top