大琉球料理帖
Author(s)
Bibliographic Information
大琉球料理帖
(とんぼの本)
新潮社, 2009.1
- Title Transcription
-
ダイリュウキュウ リョウリチョウ
Available at / 71 libraries
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
文献: p126-127
Description and Table of Contents
Description
「食はクスイムン(薬物)」の心をいただきます。これぞ、沖縄の伝統料理!琉球王朝時代の食医学書『御膳本草』を基に、60の食材、70の料理を再現。これまでの琉球料理への認識を新たにする、料理本の誕生。
Table of Contents
- 穀類
- 五穀造醸類
- 菜類
- 瓜類
- 海菜類
- 苔類
- 家獣類
- 魚類
- 調理之類
- 介類
- 果類
- 東道盆
- 琉球の四大食料
by "BOOK database"