サラダの歴史
Author(s)
Bibliographic Information
サラダの歴史
(「食」の図書館)
原書房, 2016.12
- Other Title
-
Salad : a global history
- Title Transcription
-
サラダ ノ レキシ
Available at / 227 libraries
-
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
383.8||W55110070402
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
596.37:W555011224523
-
Agriculture, Forestry and Fisheries Research Information Technology Center (AFFRIT)
383.8||Sho||028068310000616359
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
原著 (London : Reaktion Books, 2016) の翻訳
参考文献: p169-170
Description and Table of Contents
Description
緑の葉野菜に塩味のディップ…古代のシンプルなサラダがヨーロッパから世界に伝わるにつれ、風土や文化に合わせて多彩なレシピを生み出していく。前菜から今ではメイン料理にもなったサラダの驚きの歴史をひもとく。レシピ付。料理とワインについての良書を選定するアンドレ・シモン賞特別賞を受賞した人気シリーズ。
Table of Contents
- 序章 サラダとは何か
- 第1章 はじまりはレタス
- 第2章 サラダ人気の高まり
- 第3章 ヨーロッパとアメリカのサラダ
- 第4章 世界のサラダ
- 第5章 進化するサラダドレッシング
- 第6章 サラダの現在形
by "BOOK database"