庖丁 : 和食文化をささえる伝統の技と心

Bibliographic Information

庖丁 : 和食文化をささえる伝統の技と心

信田圭造著

(シリーズニッポン再発見 = Series Nippon re-discovery, 7)

ミネルヴァ書房, 2017.6

Other Title

Kitchen knife

Title Transcription

ホウチョウ : ワショク ブンカ オ ササエル デントウ ノ ワザ ト ココロ

Available at  / 162 libraries

Note

参考文献: p241

Description and Table of Contents

Description

「ものの始まりはなんでも堺」を代表する伝統産業。堺刀司の七代目が語る、プロも認めるホンマモンの世界。

Table of Contents

  • 1 刃物といえば堺—庖丁は堺の伝統産業
  • 2 日本料理の歩みと庖丁
  • 3 堺庖丁はこうしてつくられる
  • 4 庖丁を研究する
  • 5 日本列島刃物産地巡りの旅
  • 6 世界が注目する和食文化と和庖丁

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BB23856012
  • ISBN
    • 9784623080779
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    京都
  • Pages/Volumes
    241, 5p, 図版viiip
  • Size
    21cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top