Bibliographic Information

海藻の歴史

カオリ・オコナー著 ; 龍和子訳

(「食」の図書館)

原書房, 2018.1

Other Title

Seaweed : a global history

Title Transcription

カイソウ ノ レキシ

Available at  / 221 libraries

Note

原著 (London : Reaktion Books, 2017) の翻訳

Description and Table of Contents

Description

欧米では長く日の当たらない存在だったが、スーパーフードとしていま世界中から注目される海藻…世界各地のすぐれた海藻料理、海藻食文化の豊かな歴史をたどる。日本の海藻については一章をさいて詳述。

Table of Contents

  • 序章 海藻とはなにか
  • 第1章 大昔—歴史に埋もれた海藻
  • 第2章 日本の海藻
  • 第3章 中国と朝鮮半島の海藻
  • 第4章 太平洋地域と南北アメリカの海藻
  • 第5章 イギリス諸島と北欧の海藻
  • 終章 今こそ海藻の時代

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BB25362454
  • ISBN
    • 9784562054138
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Original Language Code
    eng
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    200p
  • Size
    20cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top