トウモロコシの歴史
Author(s)
Bibliographic Information
トウモロコシの歴史
(「食」の図書館)
原書房, 2018.7
- Other Title
-
Corn : a global history
- Title Transcription
-
トウモロコシ ノ レキシ
Available at / 230 libraries
-
Okayama University Institute of Plant Science and Resources Branch Library植物研図
322/1192205000223054
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
616.61:J725011130555
-
Agriculture, Forestry and Fisheries Research Information Technology Center (AFFRIT)
383.8||Sho||028770310000623762
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
参考文献: p167-168
Description and Table of Contents
Description
九千年前のメソアメリカに起源をもつトウモロコシ。人類にとって最重要なこの作物がコロンブスによってヨーロッパへ伝えられ、世界へ急速に広まった歴史。調理法、伝承、文化との関係も織り交ぜてつづる驚きの物語。
Table of Contents
- 序章 口当たりが良く健康に良い珍味
- 第1章 トウモロコシの起源
- 第2章 トウモロコシの利用法
- 第3章 トウモロコシの伝播
- 第4章 トウモロコシ料理の数々
- 第5章 トウモロコシをめぐる論争
- 第6章 トウモロコシの祝祭
by "BOOK database"