ロブスターの歴史
Author(s)
Bibliographic Information
ロブスターの歴史
(「食」の図書館)
原書房, 2018.12
- Other Title
-
Lobster : a global history
- Title Transcription
-
ロブスター ノ レキシ
Available at / 172 libraries
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
664.76:To775011228219
-
Agriculture, Forestry and Fisheries Research Information Technology Center (AFFRIT)
383.8||Sho||029383310000630222
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
原著 (London : Reaktion Books, 2011) の翻訳
参考文献: p175-176
レシピ集: p177-187
Description and Table of Contents
Description
焼く、茹でる、スープ、刺身とさまざまに食べられるロブスター。ありふれたものから贅沢品へと評価が変わり、現在は人道的に息の根を止める方法が議論されている。人間の注目度にふりまわされるロブスターの運命を辿る。
Table of Contents
- 序章 ロブスターとは?
- 第1章 肥料から食卓へ
- 第2章 メインディッシュから大衆市場へ
- 第3章 脚光を浴びるロブスター
- 第4章 ロブスターをめぐる論争
- 第5章 人道的な殺し方と調理法
- 第6章 ロブスターの未来
by "BOOK database"