キャベツと白菜の歴史
Author(s)
Bibliographic Information
キャベツと白菜の歴史
(「食」の図書館)
原書房, 2019.4
- Other Title
-
Cabbage : a global history
- Title Transcription
-
キャベツ ト ハクサイ ノ レキシ
Available at / 186 libraries
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
626.52:Mu135011224671
-
Agriculture, Forestry and Fisheries Research Information Technology Center (AFFRIT)
383.8||Sho||029384310000630223
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
原著 (London : Reaktion Books, 2018) の翻訳
参考文献: p166-168
レシピ集: p169-178
Description and Table of Contents
Description
大昔から人々に愛されてきたキャベツと白菜。育てやすくて栄養にもすぐれている反面、貧者の野菜とも言われてきた。キャベツと白菜にまつわる驚きの歴史、さまざまな民族料理、最新事情を紹介する。古今東西のレシピも掲載。
Table of Contents
- 第1章 目立たない野菜
- 第2章 現実と空想の世界のキャベツ
- 第3章 醗酵と保存
- 第4章 人間の食物と牛の飼料
- 第5章 愛される民族料理
- 第6章 キャベツと白菜の未来
by "BOOK database"