Bibliographic Information

京焼

河原正彦著

(日本陶磁大系 / 小山冨士夫[ほか]編, 26)

平凡社, 1990.1

Title Transcription

キョウヤキ

Available at  / 85 libraries

Note

1973年版『陶磁大系26巻 京焼』の改訂版

京焼略年表: p125-127

Description and Table of Contents

Description

初期の京焼から、頴川、仁阿弥、周平、真葛、六兵衛、保全、和全と、京都は華麗にして優雅なやきものを生み、育ててきた。それらの発展を、抹茶や煎茶の流行がささえていたのはむろんである。

Table of Contents

  • 京のやきもの
  • 京焼の発生と唐物屋
  • 仁清、乾山と古清水の世界
  • 京焼後期の名工たち
  • 解説 京焼研究の現状

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BN04417563
  • ISBN
    • 4582235263
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    140p
  • Size
    27cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top