魚類の死後硬直
Author(s)
Bibliographic Information
魚類の死後硬直
(水産学シリーズ / 日本水産学会監修, 86)
恒星社厚生閣, 1991.10
- Other Title
-
Rigor mortis in fish
- Title Transcription
-
ギョルイ ノ シゴ コウチョク
Available at / 70 libraries
-
Japan International Research Center for Agricultural Sciences Library
660.8||Sui||||図書館190000010902
-
Chiba Prefectural University of Health Sciences Makuhari Campus Library
660.108||Su51||8620019337
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
660.8:N77:865019107811
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
監修:日本水産学会
文献:各章末
Description and Table of Contents
Table of Contents
- 1 死後硬直と解硬の生化学(硬直に伴う筋肉の生化学的変化;魚類の筋小胞体;解硬に伴う筋肉の性状変化;筋肉の物性変化)
- 2 死後硬直への影響要因(運動飼育;飼育水温;致死条件と貯蔵温度)
- 3 応用上の諸問題(調理への応用;輸送方法と品質;流通条件と市場価格)
by "BOOK database"