食品,食品添加物
Author(s)
Bibliographic Information
食品,食品添加物
(毒性試験講座 / 福田英臣 [ほか] 総編集, 16)
地人書館, 1992.6
- Other Title
-
Principles for safety evaluation of foods and food-additives
- Title Transcription
-
ショクヒン ショクヒン テンカブツ
Access to Electronic Resource 1 items
-
-
毒性試験講座 (16)
1992
Limited -
毒性試験講座 (16)
Available at / 114 libraries
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
執筆者:糸川嘉則ほか
Description and Table of Contents
Description
本書は自然毒として魚介毒、きのこ毒、植物毒が、微生物・寄生虫としてマイコトキシン、細菌性食中毒、寄生虫毒が、二次生成物としてニトロソ化合物、クロロフィル変質物が、そして種々な食品添加物類が取り上げられ、それぞれの分野における最先端の研究者により執筆されている。
Table of Contents
- 1 有害食品とその毒性評価
- 2 自然毒の毒性評価
- 3 微生物、寄生虫が関与する毒性の評価
- 4 二次生成物の毒性評価
- 5 食品添加物の毒性評価
by "BOOK database"