中世ヨーロッパ食の生活史
Author(s)
Bibliographic Information
中世ヨーロッパ食の生活史
原書房, 2003.10
- Other Title
-
Manger au Moyen Âge
食の生活史 : 中世ヨーロッパ
- Title Transcription
-
チュウセイ ヨーロッパ ショク ノ セイカツシ
Available at / 179 libraries
-
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
383.83||L37110001960
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
383.83:L375010242179
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Description and Table of Contents
Description
当時の料理書、作法の手引き、勘定書、財産目録、文学作品、考古学的発見など、あらゆる資料を駆使し、貴族の「饗宴」から庶民の日常食にいたるまで、「食べる」という行為を多岐にわたって再現した食生活の歴史。
Table of Contents
- 第1章 中世の味覚
- 第2章 自然の制約
- 第3章 食糧供給の条件
- 第4章 宗教の義務
- 第5章 文化の規範
- 第6章 食べ物のモデル
- 第7章 食事、社会的な行為
- 第8章 テーブルマナーとサーヴィス
- 第9章 料理
by "BOOK database"