食品偽装の歴史
Author(s)
Bibliographic Information
食品偽装の歴史
白水社, 2009.7
- Other Title
-
Swindled : from poison sweets to counterfeit coffee : the dark history of the food cheats
- Title Transcription
-
ショクヒン ギソウ ノ レキシ
Available at / 293 libraries
-
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
588.09||W75110023767
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
588.09:W755010510617
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
参考書目: 巻末p18-30
Description and Table of Contents
Description
混ぜ物、偽装、保存料・添加物、遺伝子操作、偽牛乳事件など、食品をめぐる暗黒の歴史を徹底的に検証し、現代社会に警鐘を鳴らす。
Table of Contents
- 第1章 ドイツのハムと英国のピクルス
- 第2章 一壷のワイン、一塊のパン
- 第3章 政府製マスタード
- 第4章 ピンクのマーガリンと純正ケチャップ
- 第5章 紛い鵞鳥の仔とペアナナ
- 第6章 バスマティ米と乳児用粉ミルク
- エピローグ 二十一世紀における混ぜ物工作
by "BOOK database"