火の賜物 : ヒトは料理で進化した

Bibliographic Information

火の賜物 : ヒトは料理で進化した

リチャード・ランガム著 ; 依田卓巳訳

NTT出版, 2010.3

Other Title

Catching fire : how cooking made us human

Title Transcription

ヒ ノ タマモノ : ヒト ワ リョウリ デ シンカ シタ

Available at  / 251 libraries

Note

原著 (c2009) の翻訳

参考文献: p234-256

Description and Table of Contents

Description

われわれは、いかにして人間となったのか?人類の起源をめぐる壮大な文明史。

Table of Contents

  • Introduction 料理の仮説
  • 1 生食主義者の研究
  • 2 料理と体
  • 3 料理のエネルギー理論
  • 4 料理の始まり
  • 5 脳によい食物
  • 6 料理はいかに人を解放するか
  • 7 料理と結婚
  • 8 料理と旅
  • Epilogue 料理と知識

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BB01592857
  • ISBN
    • 9784757160477
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Original Language Code
    eng
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    266p
  • Size
    20cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top