美味しさの脳科学 : においが味わいを決めている

Bibliographic Information

美味しさの脳科学 : においが味わいを決めている

ゴードン・M・シェファード著 ; 小松淳子訳

インターシフト , 合同出版 (発売), 2014.5

Other Title

Neurogastronomy : how the brain creates flavor and why it matters

Title Transcription

オイシサ ノ ノウ カガク : ニオイ ガ アジワイ オ キメテ イル

Available at  / 206 libraries

Note

参考文献: p[339]-[349]

Description and Table of Contents

Table of Contents

  • 第1部 鼻とにおい(においと風味の研究の革命;犬と人間の嗅覚を比べる(レトロネイザル経路に注目) ほか)
  • 第2部 においを描く(におい分子の受容体;感覚イメージの形成 ほか)
  • 第3部 風味の創出(嗅覚と風味;味覚と風味 ほか)
  • 第4部 風味が大切なわけ(嗜好と渇望;風味と記憶:プルースト再解釈 ほか)

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BB15572392
  • ISBN
    • 9784772695404
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Original Language Code
    eng
  • Place of Publication
    東京,東京
  • Pages/Volumes
    353p
  • Size
    20cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top