豚肉の歴史
Author(s)
Bibliographic Information
豚肉の歴史
(「食」の図書館)
原書房, 2015.6
- Other Title
-
Pork : a global history
- Title Transcription
-
ブタニク ノ レキシ
Available at / 256 libraries
-
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
648.26||R62110065082
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
648.2:R625010931391
-
Agriculture, Forestry and Fisheries Research Information Technology Center (AFFRIT)
383.8||Sho||028082310000614113
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
原著 (Reaktion Books, 2012) の翻訳
参考文献: p175
Description and Table of Contents
Description
古代ローマ人も愛した、安くておいしい「肉の優等生」豚肉。豚肉と人間の豊かな歴史を、偏見/タブー、階級意識などの視点も交えながら描く。世界の豚肉料理、ハム、ベーコン、ソーセージなどの加工品、現代の豚肉産業なども詳述。
Table of Contents
- 第1章 理想の肉(「言うにいわれぬうまさ」;ラード ほか)
- 第2章 豚への偏見(不浄な動物;ユダヤ人のアイデンティティ ほか)
- 第3章 ヨーロッパの豚肉(豚肉を愛したローマ人;「アピキウスの料理番」 ほか)
- 第4章 新大陸の豚肉(入植者たち;『大きな森の小さな家』 ほか)
- 第5章 アジアの豚肉(中国の豚肉文化;多彩な豚肉料理 ほか)
- 第6章 大量生産の時代(食肉向上;要求しはじめる消費者 ほか)
by "BOOK database"