ゴマの科学
Author(s)
Bibliographic Information
ゴマの科学
(シリーズ《食品の科学》)
朝倉書店, 1989.10
- Title Transcription
-
ゴマ ノ カガク
Access to Electronic Resource 3 items
Available at / 273 libraries
-
Japan International Research Center for Agricultural Sciences Library
498.5||Nam||||図書館190000073547
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
617.9:N475011057758
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
文献あり
Description and Table of Contents
Table of Contents
- ゴマの栽培植物学(ゴマ利用の歴史概観;ゴマの植物学;ゴマの起源と伝播;ゴマの栽培)
- ゴマの生化学とバイオテクノロジー(植物油脂の生合成;ゴマ種子の形成と発芽過程における油脂成分の消長;ゴマの品種と成分化学;ゴマの細胞融合と体細胞雑種;ゴマの組織培養における器官分化;ゴマの細胞培養と抗酸化物質の生成)
- ゴマの食品科学(ゴマの食物学と伝統的利用;ゴマの栄養化学;ゴマの油脂化学と製油;ゴマのタンパク質とその特性;ゴマの香気成分;ゴマのリグナン;ゴマ種子の抗酸化成分とその生理活性;ゴマ油の抗酸化性とゴマ調理科学)
- ゴマの生産・利用・需給(世界のゴマ需給;日本のゴマ需給)
- ゴマの科学の展望(ゴマの栽培植物学とバイテク研究への展望;ゴマ食品科学の展望)
by "BOOK database"