肉の機能と科学
Author(s)
Bibliographic Information
肉の機能と科学
(食物と健康の科学シリーズ)
朝倉書店, 2015.4
- Title Transcription
-
ニク ノ キノウ ト カガク
Access to Electronic Resource 2 items
Available at / 205 libraries
-
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
648.2||Ma77110064186
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
648.2:Ma775010941879
-
Agriculture, Forestry and Fisheries Research Information Technology Center (AFFRIT)
498.5||Sho||027810310000613468
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
文献: 各章末
Description and Table of Contents
Table of Contents
- 1 日本の肉食史と現代の肉食動向(肉食の風土的背景及び食肉のすばらしさ;日本の肉食文化史 ほか)
- 2 食肉の生産(食肉の生産動物;家畜から食肉になるまで ほか)
- 3 食肉の構造(骨格筋の構造;心筋の構造 ほか)
- 4 食肉のおいしさと熟成(おいしさの構成因子と基準;熟成によるおいしさの発現 ほか)
- 5 食肉の栄養生理機能(栄養価値からみた食肉の特徴;食肉の主要栄養成分 ほか)
- 6 食肉の調理(食肉の加熱特性;各種過熱操作と食肉の特性 ほか)
- 7 食肉の加工(食肉加工の原理;食肉の加工法 ほか)
- 8 食肉および食肉製品の保蔵(食肉・食肉製品の劣化機構;貯蔵法 ほか)
- 9 食肉および食肉製品の安全性(と畜検査;微生物に関する安全性 ほか)
by "BOOK database"