肉食の社会史
Author(s)
Bibliographic Information
肉食の社会史
山川出版社, 2018.8
- Title Transcription
-
ニクショク ノ シャカイシ
Available at / 260 libraries
-
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
383.81||N46110076447
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
383.81:N465011137667
-
Institute for Space–Earth Environmental Research, Nagoya University宇宙地球研1
383.81||N||||宇1年代測定12053999
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Description and Table of Contents
Description
殺生・差別をめぐる葛藤—人間は、動物を殺して食べることに、いつから「うしろめたさ」を抱いてきたのか、それともそれは後世の“文化”なのか。難問のひとつがここにある。
Table of Contents
- 第1章 禁欲から禁忌へ
- 第2章 肉食の実態
- 第3章 家畜は不浄か
- 第4章 殺生・肉食の正当化
- 第5章 諏訪信仰と殺生・肉食
- 第6章 武士の覇権と殺生・肉食
by "BOOK database"