Bibliographic Information

美食の社会史

北山晴一著

(朝日選書, 419)

朝日新聞社, 1991.2

Other Title

美食と革命

Title Transcription

ビショク ノ シャカイシ

Access to Electronic Resource 1 items

Available at  / 182 libraries

Note

「美食と革命」(三省堂 1985年刊)の改題改訂新版

参考文献: 巻末pxvii-xxiii

Description and Table of Contents

Description

究極の美食、驚異の大食と粗食を通してみる消費文明の実体。

Table of Contents

  • 序章 フランス人はなぜ食べる
  • 第1章 料理の発見
  • 第2章 胃袋の美学
  • 第3章 食べる人、食べ方
  • 第4章 都市の食生活
  • 第5章 民衆の食事
  • 第6章 民衆とぶどう酒
  • 第7章 パリ・レストラン興亡史

by "BOOK database"

Related Books: 1-1 of 1

Details

  • NCID
    BN05947551
  • ISBN
    • 4022595191
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    296, xxivp
  • Size
    19cm
  • Classification
  • Subject Headings
  • Parent Bibliography ID
Page Top