食と栄養の文化人類学 : ヒトは何故それを食べるか

Bibliographic Information

食と栄養の文化人類学 : ヒトは何故それを食べるか

ポール・フィールドハウス著 ; 和仁皓明訳

中央法規, 1991.2

Other Title

Food and nutrition : customs and culture

Title Transcription

ショク ト エイヨウ ノ ブンカ ジンルイガク : ヒト ワ ナゼ ソレ オ タベルカ

Available at  / 314 libraries

Note

引用文献: p341-364

Description and Table of Contents

Description

あなたがそれを食べる理由。古今東西の豊富なエピソードや幅広い学説を駆使し、「食」の文化的意味を体系的に解き明かす。

Table of Contents

  • 第1章 生文化的視点から見た栄養
  • 第2章 食の思想
  • 第3章 食物の社会的機能
  • 第4章 宗教、信仰ならびに道徳
  • 第5章 神話、タブーならびに迷信
  • 第6章 食物選択の心理学的側面

by "BOOK database"

Details

  • NCID
    BN05954874
  • ISBN
    • 4805807911
  • Country Code
    ja
  • Title Language Code
    jpn
  • Text Language Code
    jpn
  • Original Language Code
    eng
  • Place of Publication
    東京
  • Pages/Volumes
    368p
  • Size
    20cm
  • Classification
  • Subject Headings
Page Top