食と栄養の文化人類学 : ヒトは何故それを食べるか
Author(s)
Bibliographic Information
食と栄養の文化人類学 : ヒトは何故それを食べるか
中央法規, 1991.2
- Other Title
-
Food and nutrition : customs and culture
- Title Transcription
-
ショク ト エイヨウ ノ ブンカ ジンルイガク : ヒト ワ ナゼ ソレ オ タベルカ
Available at / 314 libraries
-
Kinjo Gakuin University Library
383/F25/エ0255660,
383/F25/0242611, 383/F25/ア0248282, 383/F25/イ0251515, 383/F25/エ0255660, 383/F25/ウ0342972 -
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
383.8//F25//S0139566*
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
383.8:F255019103786
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
引用文献: p341-364
Description and Table of Contents
Description
あなたがそれを食べる理由。古今東西の豊富なエピソードや幅広い学説を駆使し、「食」の文化的意味を体系的に解き明かす。
Table of Contents
- 第1章 生文化的視点から見た栄養
- 第2章 食の思想
- 第3章 食物の社会的機能
- 第4章 宗教、信仰ならびに道徳
- 第5章 神話、タブーならびに迷信
- 第6章 食物選択の心理学的側面
by "BOOK database"