アメリカ
Author(s)
Bibliographic Information
アメリカ
(世界の食文化 / 石毛直道監修, 12)
農山漁村文化協会, 2004.4
- Title Transcription
-
アメリカ
Available at / 516 libraries
-
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
383.8/Se22/12110002306
-
Chiba Prefectural University of Health Sciences Makuhari Campus Library
383.8||Se22||1220022264
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
383.8:N97:125010255346
-
Agriculture, Forestry and Fisheries Research Information Technology Center (AFFRIT)
383.8||Sek||12025122
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
参考文献: p255-258
Description and Table of Contents
Description
キチン(台所)からアメリカを見る。先住民の食からファーストフード以後まで「アメリカ料理」とは何か、それはどこへ行くのか、に迫る。
Table of Contents
- 第1章 アメリカ大陸「発見」から合衆国の設立まで
- 第2章 南部プランテーションとフロンティア—一九世紀の南部と西部への膨張と食文化
- 第3章 新しい食文化の興隆—一九世紀末の科学技術の発展と産業化・都市化がもたらしたもの
- 第4章 「メルティングポット」の中
- 第5章 加工食品でつくる手づくりの家庭料理—食品企業と家庭崇拝
- 第6章 世界の食文化集散地—ポピュラーカルチャーになった食
by "BOOK database"