キノコの歴史
Author(s)
Bibliographic Information
キノコの歴史
(「食」の図書館)
原書房, 2014.1
- Other Title
-
Mushroom : a global history
- Title Transcription
-
キノコ ノ レキシ
Available at / 279 libraries
-
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
657.82||B38110055322
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
657.82:B385011224739
-
Agriculture, Forestry and Fisheries Research Information Technology Center (AFFRIT)
383.8||Sho||028089310000614120
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
原著 (London : Reaktion Books, 2013) の翻訳
参考文献: p167-168
Description and Table of Contents
Description
「神の食べもの」と呼ばれる一方「悪魔の食べもの」とも言われてきたキノコ。キノコ自体の平易な解説は勿論、採集・食べ方・保存、毒殺と中毒、宗教と幻覚、現代のキノコ産業についてまで述べた、キノコと人間の文化の歴史。レシピ付。料理とワインについての良書を選定するアンドレ・シモン賞特別賞を受賞した人気シリーズ。
Table of Contents
- 序章 キノコが肝心
- 第1章 キノコの解剖学
- 第2章 キノコ採集の歴史
- 第3章 たらふく食べる—キノコ料理
- 第4章 キノコの保存
- 第5章 栄養、薬、宗教
- 第6章 キノコの栽培
- 第7章 キノコの未来
by "BOOK database"