モンゴル
Author(s)
Bibliographic Information
モンゴル
(世界の食文化 / 石毛直道監修, 3)
農山漁村文化協会, 2005.6
- Title Transcription
-
モンゴル
Available at / 511 libraries
-
Prefectural University of Hiroshima Library and Academic Information Center
383.8||Se22||3110023541
-
University Library for Agricultural and Life Sciences, The University of Tokyo図
383.8:N97:35010308285
-
Library, Institute of Developing Economies, Japan External Trade Organization図
AEMP||633||M115867468
-
No Libraries matched.
- Remove all filters.
Search this Book/Journal
Note
参考文献: p274-275
Description and Table of Contents
Description
無類の肉ずきが生活習慣病にならないのは、馬乳酒のせい!?今なお季節移動を繰り返すモンゴル高原の遊牧民の食卓は、夏は白い食べ物(乳製品)、冬は赤い食べ物(ヒツジ肉など)。
Table of Contents
- 第1章 首都ウランバートルの食事情
- 第2章 遊牧民の食卓
- 第3章 食の儀礼
- 第4章 白い食べもの
- 第5章 赤い食べもの
- 第6章 モンゴルの代表的料理の作り方
- 第7章 ことわざのなかの食
- 第8章 内モンゴルの代表的な地方料理
by "BOOK database"